Skoči na vsebino

Zadnja sezona 1. zvezne jugoslovanske lige – sezona 1990/91

V novo sezono se je ljubljanski klub podal kar brez treh igralk, ki so bile v preteklih sezonah nepogrešljive članice ekipe in zagotovo največ prispevale k uspehom kluba. Polona Dornik se je podala v špansko ekipo Zaragoza, Zora Malacko je sprejela izziv in svojo športno in poklicno kariero nadaljevala na Nizozemskem, Jasna Alić pa je prestopila k velikemu tekmecu Jedinstvu Aidi, ekipo pa sta zapustili tudi Alenka Burger in Nataša Jurišič. 

V ekipi Ježice so v sezoni 1990/91 ostale Stojna Vangelovska, Nena Topalović, Nada Pocrnjić, Sergeja Zupan, Sabina Felc, Nataša Šiško, Metka Obrovnik, Monika Cedilnik, Damjana Račič, Mojca Bratož in Suzana Blagus. Iz odlične mladinske šole Ježice, ki jo je vodil izkušen in neutruden mladinski trener Vili Račič, so se ekipi pridružile še Dunja Radivojčević, Mateja Mrzlikar, Urška Žen in Jera Grobelnik. Glavnemu trenerju Ravnikarju je v vlogi pomočnika trenerja na pomoč priskočil Tone Corel 

V tej sezoni sta na mestu branilk prikazovali odlične igre hladnokrvna ostrostrelka Nada Pocrnjič in nezgrešljiva »šuterka« trojk Sabina Felc, na krilih mestih so vrzeli zapolnile odlična strelka in obrambna igralka Sergeja Zupan, že prekaljena prvoligaška igralka Nena Topalović in motivirana Nataša Šiško. Vse niti pa je povezovala organizatorka igre Stojna Vangelovska. Mlade, organizatorka igre Metka Obrovnik in visoka Suzana Blagus ter ostale mlajše igralke so dokazale, da kljub pomanjkanju prvoligaških izkušenj, na parketu lahko uspešno tekmujejo in zmagujejo v boju z nasprotnicami ekip najvišjega ranga v državi. Svojo nadarjenost so dokazovale iz tekme v tekmo, na treningih pa so marljivo in trdo trenirale. Ekipo je v tej sezoni krasila velika delovna vnema, motiviranost, medsebojno druženje in tovarištvo. 

Na koncu sezone je ID Ježica po rednem delu ligaškega dela tekmovanja osvojila odlično tretje mesto. V končnici prvenstva je po treh tekmah izgubila z velikim klubskim rivalom beograjsko Crveno zvezdo. 

Vodstvo kluba je snovalo velike načrte za prihodnost…. Po znanih dogodkih v mesecu juniju 1991 pa so se razmere spremenile na vseh področjih življenja in tako tudi v športu….