Skoči na vsebino

Biserka Komac – Spomini na Košarkarski klub Triglav Kranj

Objavljamo prispevek o kranjskih košarkarica iz leta 1965, ki nam ga je poslala naša velika Dama pod koši, Biserka Komac.

Biserka, hvala.

»Ekipa Triglavank – 55 let potem, ko smo osvojile svoj prvi republiški naslov in se istega leta (1965), v Banja Luki kvalificirale v prvo zvezno (jugoslovansko) ligo. Tri od nas so povabili v državno reprezentanco: Nada Prezelj (stoji prva z leve), Biserko Komac, in Bebo Kodek (čepi prva z leve).

Ostale igralke so: Puna Bežek, Aljoša Balderman, Milena Kavčič, poleg Bebe čepita Janina Žnidar in Ljubinka Belehar v družbi svojega prvega trenerja Milana Praha – Tabuja, ki je ob svojem odhodu k vojakom prepustil igralke v varstvo svojega kolega Boga Debevca, ki je ekipo pripeljal do zvezne lige«.

Naj spomnimo: kranjske košarkarice so se morale tekmovanju v prvi zvezni ligi odpovedati zaradi pomanjkanja denarja v klubu.

Nada Prezelj (stoji prva z leve), Biserko Komac, in Bebo Kodek (čepi prva z leve).  Puna Bežek, Aljoša Balderman, Milena Kavčič, poleg Bebe čepita Janina Žnidar in Ljubinka Belehar v družbi svojega prvega trenerja Milana Praha – Tabuja, ki je ob svojem odhodu k vojakom prepustil igralke v varstvo svojega kolega Boga Debevca, ki je ekipo pripeljal do zvezne lige«.