Skoči na vsebino

Sprehod skozi drugo zvezno ligo – sezona 1983/84

Ločitev od igranja v prvi jugoslovanski ligi je bila precej boleča za igralke, trenerja in vodstvo kluba. Klub so po izpadu v drugo ligo zapustile: Nada Vuleta, Verlak Dora, Stopajnik Dušica, Bunc Violeta in Baligač Olga.

Kljub razočaranju ob izpadu iz prve lige so igralke zavzeto trenirale. Mlajšim igralkam sta bili vzor reprezentantki Dornikova in Malackova, ki sta resno in zavzeto trenirali tako kot vsa prejšnja leta v 1 ZKL. 
Ježica je s svojimi igrami navduševala skozi celotno sezono. Ekipa je postajala prepoznavna po trdni in agresivni obrambi, s hitrimi protinapadi in visokim ritmom igre.

⛹️‍♀️⛹️‍♀️⛹️‍♀️Visoka Polona Dornik je s svojimi igrami v obrambi in napadu navduševala, Zora Malacko pa je neusmiljeno polnila koš nasprotnic. Milena Vrbec je s svojo hitrostjo narekovala tempo ekipi in organizirala napade, uspešno jo je nadomeščala Sonja Poljanšek. Jasna Alić je z obrambo in domiselnimi potezami v napadu presenečala nasprotnice. Skriti orožji sta bili Nadja Novak, ki se je ob dobri obrambi odlikovala z natančnimi meti v napadu in Simona Skerbinjek, ki je s svojimi skoki v napadu in obrambi postajala nepogrešljiva članica ekipe. Svoje minute so na terenu dobro izkoriščale tudi Seražin Jana, Irena Habicht in Nataša Šiško. 

Najresnejši in najmočnejši tekmec v drugi ligi, ki bi lahko Ljubljančankam preprečil povratek v prvo ligo, je bila ekipa Revija Elemes iz Šibenika. Trener Urlep je igralke pripravljal na odločilno tekmo, ki je bila odigrana v gosteh. Ježica je na krilih Zore Malacko, ki je sama dosegla 52 točk, porazila ekipo Elemesa z rezultatom 59 – 108 in se brez poraza ponovno vrnila v prvo zvezno ligo.

Legendarna ekipa Ježice, ki se vrne v prvo zvezno ligo.
Stojijo z leve: Polona Dornik, Andrej Urlep – trener, Nadja Novak, Zora Malacko, Jasna Alić, Jana Seražin, Milan Kverh;čepijo z leve: Simona Skerbinjek, Sonja Poljanšek, Irena Habicht, Milena Vrbec, Nataša Šiško — v/na Sportska Dvorana Baldekin.
Kako prav je imel novinar!