Skoči na vsebino

Sezona dolgih in napornih potovanj – sezona 1989/90

Polona Dornik, Zora Malacko, Jasna Alič, Stojna Vangelovska, Nena Topalović, Nada Pocrnjić, Sergeja Zupan, Sabina Felc, Nataša Šiško, Alenka Burger, nova organizatorka igre Metka Obrovnik, visoka Suzana Blagus, mlada Monika Cedilnik na poziciji centra, Damjana Račič, Nataša Jurišič in Mojca Bratož je bila ekipa ID Ježice v sezoni 1989/90. Trener Ravnikar je igralke ponovno pripravljal na tekmovanja na treh frontah. 

Ljubljančanke so sezono odigrale solidno. Velika želja igralk in vodstva kluba je bila osvojitev naslova državnega prvenstva. Žal, se želje spet niso uresničile, Ježičanke so v rednem delu prvenstva zbrale 17 zmag in 5 porazov, ravno toliko kot Jedinstvo Aida in Crvena zvezda. V polfinalnem obračunu končnice prvenstva z ekipo Jedinstva Aide, so po dveh obračunih izpadle iz boja za naslov državnih prvakinj.

V tekmovanju za jugoslovanski pokal so Ježičanke izgubile polfinalno tekmo in niso obranile naslova, ki so ga osvojile preteklo sezono. 

Najbolje so se odrezale v tekmovanju za pokal L. Ronchetti. V prvem kolu so po ogorčenem boju na terenu, dvakrat premagale turško ekipo Galatasaray in se uvrstile v četrtfinale pokala, kjer je tekmovalo kar 16 ekip v štirih skupinah. Žreb jim je za nasprotnice namenil italijanski Italmeco, Keriggold Canarias s Kanarskih otokov in leningrajsko Elektrosilo. ?Naporna in dolga potovanja niso bila ovira za Ježičanke, saj so v skupini zasedle prvo mesto, ponovile uspeh iz pretekle sezone in se spet uvrstile v polfinale. Polfinalni tekmec je bila Ježičankam dobro znana ekipa – Jedinstvo Aida. ?
Na prvi polfinalni tekmi je zmagala Ježica z minimalno razliko 76:75. Na gostovanju v Tuzli pa so jih domačinke premagale z dvema košema razlike. Ježičankam je veliki met ušel za las…..

Ježičanke so kar dvakrat osvojile “Super pokal Jugoslavije”. Tekmovanje je organizirala KZJ in sicer jeseni, pred začetkom tekmovalne sezone. Na tekmi sta sta se med seboj pomerila zmagovalca tekmovanja za jugoslovanski pokal in državni prvak v pretekli sezoni.
stojijo z leve: sekretar kluba Rupi Gorše, Sergej Ravnika, Jasna Alić , Zora Malacko, Damjana Račič, Polona Dornik; čepijo z leve: Nataša Šiško , Sabina FelcNada Pocrnjic, Sergeja Zupan in Stojna Vangelovska.
Fotografija je posneta na moskovskem metroju: Sabina Felc, Polona Dornik, Jasna Alić, in Nataša Šiško

Del ekipe po kondicijskem treningu na Rogla
z leve: Nena Topalović, Nataša ŠiškoJasna Alić, Sergeja Zupan, Sabina Felc in trener Sergej Ravnikar — v/na Rogla.