Skoči na vsebino

Ježica, Marles Branik in Brest v zvezni ligi – sezona 1976/77

Tudi v sezoni 1976/77 so v prvem delu tekmovanja ponovno nastopale tri slovenske ekipe.

V 1. ZKL Zahod so že drugo sezono nastopale igralke Ježice iz Ljubljane, novinke v ligi ekipa Marles Branik iz Maribora in ekipa Olimpije z novim imenom Brest, imenom njihovega novega finančnega pokrovitelja. Poleg slovenskih ekip so nastopale še ekipe Industromontaže iz Zagreba, Jedinstva iz Ogulina, ekipa Šibenika, Jugoplastike iz Splita in ekipa Zadra.

V prvem delu tekmovanja so bili zanimivi slovenski derbiji, ki jih je po pravilu dobivala ekipa Bresta. V ekipi Bresta, ki je v novi sezoni nastopala brez Marjane Bremec Homar, Dragice Radonjič-Daša Zupan in Zdene Zajc Hrib, so igrale: Alenka Bajde Škraba, Smiljka Bajželj, Fugina Meta-Palandačič, Guberinič Nana, Hočevar Jasmina, Jelenec Nada, Metlar Barbara-Kovač, Nataša Peršin Lah, Valerija Pukl Žagar, Vuleta Nada ter izkušeni Mihelič Mojca in Meta Štoka Debevec. Trener ekipe: Bogo Debevec.

Za ekipo Ježice so nastopale: Sodnikar, Ogrin Alenka, Stopar Alenka, Wabra, Špan, Štucin, B.Oven in Vida Oven, Kranjc, Krivec, Mavec, Knop, Galičič in Sonja Plevnik.

Novinke v ligi, ekipa Marles Branika je nastopala v postavi: Vollmajer, Majal, Jenko, Grlica, Zierer Frank – Weiss, Pučko, Merhar, Miklavc, Štrukelj, Ronutti in Petkovič. Trener ekipe: Sergej Ravnikar.

Marles Branik je zasedel 8. mesto, Ježica 5., in Brest 2. mesto v skupini ter se uvrstil v nadaljevanje tekmovanja, v »Super ligo«.

Igralke Bresta so že na uvodni tekmi »Super lige«, z odlično igro presenetile večkratne jugoslovanske prvakinje igralke Crvene zvezde in z zmago razveselile tudi svoje občinstvo. Z dobrimi igrami so nadaljevale do konca sezone in zasedle 5. mesto v državi. 

Tekma Olimpija – Voždovac
Vedno borbena Valerija Pukl Žagar lovi odbito žogo, ovirata jo Branka Milatovič in Dragoslava Djurišič
Znamenita tekma med Brestom in Crveno Zvezdo.
Nana Guberinič (6) in njen značilen prodor pod koš, ovira jo igralka Crvene Zvezde Maksimovič (5)