Skoči na vsebino

Priznanje za vrhunske dosežke Nane Guberinič

Vrhunski dosežek naše Dame Danice Nane Guberinič, ki je z reprezentanco Jugoslavije postala podprvakinja Evrope leta 1978 in velik klubski uspeh Bresta z uvrstitvijo na četrto mesto v državi, sta pritegnila pozornost športnih novinarjev Slovenije.

Nana je za svoje dosežke prejela priznanje telesnokulturne skupnosti Ljubljana, športni novinarji pa so jo v imenitni družbi drugih vrhunskih športnikov izbrali za najboljšo športnico Ljubljane v letu 1978.

Guberiničeva se je po zaključku svoje športne kariere posvetila treniranju ženske ekipe KK Mengeš, s katero je v sezoni 1984/85 osvojila naslov slovenskih prvakinj in naslednje leto ekipo vodila na tekmovanju v 2. zvezni ligi. Bila je pobudnica in ena izmed ustanoviteljev ženskega košarkarskega kluba Domžale. Za svoje desetletno uspešno delo in prispevek k uveljavitvi košarkarske trenerske dejavnosti v Sloveniji, ji je Zveza košarkarskih trenerjev Slovenije podelila naziv »Častni član ZKTS za posebne zasluge«

Župan mesta Ljubljane Marjan Rožič izroča priznanje za športne uspehe – Malo plaketo mesta Ljubljana.na sliki: Nana Guberinič, Bogo Debevec in župan Marjan Rožič.
Podelitev priznanj najboljšim slovenskim športnikom v letu 1978.