Skoči na vsebino

Mlade dame Olimpije druge v državi – leto 1975

Kljub vsem težavam, s katerimi so se ubadali marljivi košarkarski delavci v ženski ekipi Olimpije, se je delo z mladimi talentiranimi košarkaricami nadaljevalo brez premora. Ves vložen trud igralk in trenerjev se je obrestoval leta 1975, ko je mladinska ekipa Olimpije dosegla največji uspeh in se uvrstila drugo mesto v državi. Kasneje takšnega uspeha ni ponovila nobena ženska mladinska ekipa.

Dobro uigrano in motivirano ekipo, ki jo je krasil zmagovalni karakter, je odlično vodil trener Bogo Debevec. Za ekipo so igrale: Jelena Čosič, Barbara Metlar-Kovač, Stanka Stažišar Rojšek, Jasmina Hočevar, Nataša Peršin Lah, Meta Fugina Palandačič, Nada Vuleta in Nada Jugovič.

Nekatere mladinke so bile že vključene v delo in treninge članske ekipe in so nato v naslednjih sezonah prevzemale pomembnejše vloge v klubu. (Vuleta, Fugina, Peršin, Hočevar, Metlar).

Mladinska ekipa Olimpije, ki je leta 1975, osvojila odlično drugo mesto na mladinskem prvenstvu Jugoslavije.
stojijo z leve : Jelena Čosič, Barbara Metlar-Kovač, Stanka Stažišar Rojšek, Jasmina Hočevar
čepijo z leve: Nataša Peršin Lah, Meta Fugina Palandačič, Nada Vuleta, trener Bogo Debevec in Nada Jugovič.
Mlade in talentirane Jelena Čosič, Nada Jugovič in Stanka Rojšek, so kmalu prenehale z aktivnim igranjem, ostale pa so nadaljevale svojo športno pot v Olimpiji.