Skoči na vsebino

Dame Olimpije ponovno osvojijo tretje mesto v državi – leto 1965

Olimpija je že v začetku sezone resno napovedala boj za sam vrh lestvice takrat, ko so v Ljubljani premagale 16-kratne državne prvakinje, ekipo Crvene zvezde.

In potem so presenečale iz kola v kolo. Nič jih ni zaustavilo, niti prihod na tekmo tik pred začetkom ogrevanja …. V dvorana na Topniški so nepričakovano izgubljale ekipe, ki so bile favoritinje, tu in tam pa se je zgodil tudi kakšen spodrsljaj. 

Poleg Mrakove, Dermastieve, Amonove in Mojce Mihelič, so s svojimi igrami v Olimpiji izstopali tudi Meta Povž, Doroteja Modrijan, Nada Šiftar in Marjana Bremec, ki so uspešno zapolnile vrzel, ki je nastala, ko je z igranjem prenehala dolgoletna nepogrešljiva članica Olimpije Majda Garzarolli Krajnc. Bremčeva in Šiftarjeva sta bili še vedno mladinki in njune igre niso ostale neopažene. Z njimi sta si prislužili tudi poziv v jugoslovansko mladinsko reprezentanco.

Disciplina v igri, mladostni polet, izkušnje igralk starejših igralk in odlično vodenje trenerja Tineta Logarja, so ekipo Olimpije ponesle v sam vrh jugoslovanske košarke. Olimpija osvoji odlično tretje mesto! 

Dame pred tekmo v Novem Sadu.