Skoči na vsebino

Ježičanke v finalu tekmovanja za jugoslovanski pokal že četrtič ostale praznih rok – sezona 1987/88

Jedro ježiške ekipe v sezoni 1987/88 so tvorile Polona Dornik, Zora Malacko, Jasna Alič, Stojna Vangelovska, Nena Topalović, Sergeja Zupan, Nataša Šiško in Nada Pocrnjić, iz mladinske vrste Ježice sta se ekipi pridružili Alenka Burger in Mateja Reberšak, mlada mladinska reprezentantka Jugoslavije, Sabina Felc pa je v klub prestopila iz Jesenic 
Po končani sezoni 1986/87, so ekipo zapustile Natalija Bacanović, Suzana Spain, dolgoletna članica ekipe in odlična organizatorka igre Milena Vrbec ter visoka in nadarjena Renata Salvestrini, ki je svojo športno kariero uspešno nadaljevala v italijanskem državnem prvaku Primigi Vicenza.
Ekipo je v novi sezoni spet čakalo tekmovanje na treh frontah. V vodstvu kluba so zagotovili pomoč trenerju Ravnikarju in sicer se je ekipi pridružil odličen kondicijski trener Bojan Strugar, ki je skrbel za kondicijsko pripravljenost igralk. Med sezono je trenerju Ravnikarju na pomoč priskočil tudi dolgoletni trener Olimpije, Bogo Debevec, ki je nudil pomoč pri individualnih treningih.Glede na to, da so jedro ekipe tvorile igralke, ki so bile aktualne oz. bivše reprezentantke in ostale, igralsko dozorele in uigrane, je klubsko vodstvo postavilo visok cilj: osvojitev naslova državnih prvakinj ali pokalnih prvakinj. 

Ježičanke so tekmovanje v prvi zvezni ligi začele dobro in svoje odlične igre prikazovale skozi celotno sezono. Največje breme so nosile reprezentantke (Dornik, Alić, Vangelovska) in »veteranka« Zora Malacko, ki so ob pomoči ostalih igralk do konca rednega dela prvenstva nanizale kar 20 zmag in samo 2 poraza ter osvojile prvo mesto na lestvici. Kljub vsemu so v končnici (play off), izgubile polfinalni tekmi proti Elemesu iz Šibenika in ponovno izpadle iz nadaljnjega tekmovanja. 

V mednarodnem tekmovanju za pokal L. Ronchetti, so ježičanke po prvem kolu premagale francoski Montferrandaise in se v skupini B pomerile z italijanske ekipo Ibla ter kasnejšim zmagovalcem tekmovanja – kijevskim Dinamom. Osvojile so drugo mesto v skupini in se niso uvrstile v nadaljnje tekmovanje. 

V finalu jugoslovanskega pokala so igralke doživele poraz proti Jedinstvu Aide ter tako spet ostale praznih rok…. 

Jasna Alič v prodoru