Skoči na vsebino

Dolgo pričakovano zmagoslavje – sezona 1988/89

Postava ježiške ekipe v sezoni 1988/89, se ni veliko spremenila. Ekipa ki je po razočaranjih v preteklih sezonah postala homogen kolektiv, je nastopila v postavi: Polona Dornik, Zora Malacko, Jasna Alič, Stojna Vangelovska, Nena Topalović, Nada Pocrnjić, Sergeja Zupan, Nataša Šiško, Sabina Felc in Alenka Burger. Od ekipe se je poslovila Mateja Reberšak. Trener Sergej Ravnikar je igralkam zaupal in verjel v njihovo kvaliteto, voljo in željo. Za pomočnika trenerja si je to sezono izbral Luštek Boštjana, ki je na treningih skrbel predvsem za trening individualne tehnike igralk. 

⛹️‍♀️⛹️‍♀️⛹️‍♀️V ekipi je med igralkami vladalo tovarištvo in mladostna sproščenost. Igralke so imele po velikih razočaranjih še vedno veliko željo po uspehu, ki so jo kazale na terenu skozi celotno sezono. Ekipa je v prvi zvezni ligi v rednem delu lige osvojila drugo mesto, nanizala 19 zmag in tri poraze. V polfinalu končnice je izgubila s Crveno zvezdo. 

V mednarodnem tekmovanju se je ekipa že tretjič uvrstila v polfinale tekmovanja za pokal L. Ronchetti. V prvem kolu tekmovanja je premagala nemško ekipo Welheim, v skupinskem delu tekmovanja je v svoji skupini osvojila prvo mesto pred bolgarsko ekipo Kremikovci in madžarskim Tungsramom. V polfinalu so igrale s kasnejšo finalistko tekmovanja, ekipo milanskega Deboraha in prvo tekmo izgubile z rezultatom 59-86, v drugi tekmi pa jih premagale z rezultatom 75-72. 

?Za Zoro Malacko in Polono Dornik je bila finalna tekma jugoslovanskega pokalnega tekmovanja že peto finale! Obe, Polona in Zora, sta bili nedvomno najbolj zaslužni za osvojitev tako želene lovorike. Vsekakor so k zmagi pripomogle tudi ostale igralke, ki so stopile na parket dvorane v Rogaški Slatini.

Končno na vrhu!

Zmagovalke pokala Jugoslavije 1989
Stojijo: Rupi Gorše-sekretar, Sergej Ravnikar – trener, Polona Dornik, Nena Topalovic, Jasna Alić, Zora Malacko, Milan Kverh – tehnični vodja, Boštjan Luštek -pomočnik, čepijo: Nataša Šiško, Sergeja Zupan, Stojna Vangelovska, Sabina Felc, Nada Pocrnjic — v/na Rogaška Slatina