Skoči na vsebino

Dame z Ježice na treh frontah – sezona 1981/82

Pričakovanja vodstva kluba in v prihajajoči sezoni so bila precejšnja. Ekipa se je pripravljala za tekmovanje na treh frontah: v zvezni ligi, mednarodnem evropskem tekmovanju za pokalu Liliane Ronchetti in v tekmovanju za pokal Jugoslavije.

Trener Debevec je znova zbral igralke, ki so v pretekli sezoni že nastopale skupaj: Vuleta Nado, Hočevar Jasmino, Guberinič Nano, Pukl Valerijo, Malacko Zoro, Dornik Polono, Fugina Meto, Marjano Jambrovič in Križaj Nino, ter na treninge priključil tri nove mlade igralke iz odličnega mladinskega pogona – Tomšičevo, Vrbec Mileno ter Seražin Jano. Ekipo so zapustile Vanda Vrdoljak, Košir Adrijana Dida, Maja Vugrinec, Neda Todorović in Nadja Koren. ⛹️‍♀️⛹️‍♀️⛹️‍♀️

V zvezni ligi, kjer je tekmovalo 12 ekip, so v zanimivih in kvalitetnih tekmah Ježičanke prikazovale dobre igre. Skozi celotno sezono sta najboljše igre v napadu prikazovali vedno boljša Polona Dornik in odlična strelka Zora Malacko, pridružili sta se jima je Nina Križaj in Jasmina Hočevar, v obrambi je nasprotnice ponovno odločno zaustavljala Nana Guberinič, Nada Vuleta pa povezovala njihovo igro. Kljub vsemu pa so številne in dolgotrajne poškodbe nosilk igre Ježice, največkrat preprečile boljše igre in rezultate. V zvezni ligi so dosegle 11 zmag in na koncu osvojile 8. mesto.

V mednarodnem tekmovanju za pokal Liliane Ronchetti je Ježica najprej gostovala v Budimpešti proti ekipi Spartacus. Domov so se sicer vrnile poražene vendar z malo koš razliko. Žal pa jim v povratni tekmi ni uspelo preobrniti rezultata v svojo korist in so se tako poslovile od nadaljnjega tekmovanja. ☹️

Natanko teden dni po zadnji tekmi v zvezni ligi, so Ježičanke ponovno stopile na parket. Po 21 letih je v finalu tekmovanja za jugoslovanski košarkarski pokal nastopila slovenska ekipa, KK Ježica. Drugi finalist je bil zagrebški Monting. Ježičanke so zaigrale borbeno in z veliko željo po zmagi vendar pa se je tekma za domače igralke zaključila drugače kot so si igralke želele. Igralke Montinga so bile premočan tekmec. Kljub temu je bila finalna tekma vrhunec generacije izkušenih igralk in največji uspeh ekipe.

Polona Dornik meče na koš, akcijo spremlja Nana Guberinič. (v temnih dresih)
Ježica – Crvena Zvezda
Nana Guberinič pri metu na koš, ovirajo jo igralke Crvene Zvezde