Skoči na vsebino

DAMA v jugoslovanski članski reprezentanci – Nada Prezelj Mihajlović

Leto prvega nastopa v reprezentanci: 1966 število nastopov: 12

Nada Prezelj Mihajlovič je bila članica KK Triglav in z njim leta 1965, osvojila naslov republiških prvakinj. V istem letu se je z njim na kvalifikacijah uvrstila v prvo zvezno jugoslovansko ligo. Vodstvo kluba je odločilo, da klub zaradi pomanjkanja denarnih sredstev ne bo nastopil v zvezni ligi. Izziv je poiskala v ljubljanski Olimpiji in z njo nadaljevala svojo športno pot.

Nada Prezelj Mihajlović je s svojim prestopom okrepila ekipo AŠK Olimpije na poziciji centra in krila. Prepoznavna je bila po svoji borbeni igri. Za nasprotnice je bila neugodna, ker je znala zadeti koš tako od blizu kot od daleč. Z Olimpijo se je leta 1968, skupaj z soigralkami veselila uspeha ob osvojitvi tretjega mesta v državnem prvenstvu.

S svojimi dobrimi igrami je prepričala strokovnjake in zaigrala najprej v jugoslovanski mladinski reprezentanci in z njo osvojila srebrno medaljo na balkanskem prvenstvu. Za člansko reprezentanco je zbrala 12 nastopov, bila je tudi na širšem seznamu kandidatk za evropsko prvenstvo v Messini, vendar se je pripravam zaradi študijskih obveznosti odpovedala.

Zelo ponosna je, da je igrala košarko v t.i. zlatih časih kranjske košarke. Še vedno je športno aktivna in se udeležuje veteranskih iger v košarki. Kranjske »zlate« košarkarice so še vedno povezane, saj se dobivajo enkrat na teden in zaigrajo za svojo dušo

Nada Prezelj v dresu reprezentance Jugolavije

Vedno borbena Nada Prezelj
po vrsti od leve: Jelica Kalenić, Gabrijela Horvath. Marjana Bremec, Biserka Komac, Nada Prezelj,Marija Veger, Olga Đoković
Nada Prezelj Mihajlovič