Skoči na vsebino

DAMA v jugoslovanski članski reprezentanci – Nada Pocrnjić

Leto prvega nastopa v reprezentanci: 1988 število nastopov: 6

Nada Pocrnjić je svojo športno pot začela v mariborskem Marlesu, kjer je nase opozorila s svojimi odličnimi igrami. Njeno nadarjenost je prepoznal tudi trener Andreja Urlepa, ki jo je prepričal, da je v sezoni 1985/86 okrepila najboljšo slovensko ekipo in se preselila v Ljubljano.

Nada je pridno nadgrajevala svoje košarkarsko znanje in zelo hitro postala nepogrešljiva na mestu branilke. S svojimi natančnimi meti z razdalje, predvsem za tri točke, hitrimi prodori pod koš ter odličnimi asistencami je znala spraviti ob živce svoje nasprotnice. V obrambi je bila agresivna in nemalokrat je svoji nasprotnici spretno izmaknila žogo ali prestregla podajo ter s hitrim prodorom na koš uspešno zaključila akcijo. S svojim občutkom za igro, pregledom nad dogajanjem na igrišču ter zelo dobro individualno tehniko, je znala odlično odigrati tudi vlogo organizatorja igre, kjer je s svojimi pravočasnimi in točnimi podajami poskrbela za razigravanje svojih soigralk.

Nada Pocrnjić si je z odličnimi igrami v dresu Iskre Delte Ježice prislužila vpoklic v jugoslovansko člansko reprezentanco leta 1988. Tri leta kasneje (junij 1991), je ponovno oblekla dres jugoslovanske reprezentance, s katero je nastopila na pripravljalnem turnirju na Tajvanu junija 1991.

Nada Pocrnjić je leta 1993 zaigrala tudi za člansko reprezentanco Slovenije na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za slovensko reprezentanco je zbrala 18 nastopov.

Mlada Nada