Skoči na vsebino

DAMA v jugoslovanski članski reprezentanci – Biserka Komac

Leto prvega nastopa v reprezentanci: 1967 število nastopov: 9

Biserka Komac je bila članica Košarkarskega kluba Triglav in leta 1965 osvojila naslov republiških prvakinj. V istem letu se je z njim na kvalifikacijah uvrstila v prvo zvezno jugoslovansko ligo, vendar pa se je vodstvo kluba je odločilo, da zaradi pomanjkanja denarnih sredstev ne bodo nastopil v zvezni ligi. 

Kot ena izmed najbolj nadarjenih jugoslovanskih mladinskih košarkaric na poziciji centra, je okrepila ekipo ljubljanske AŠK Olimpije, v kateri je prikazala odlične igre ter si leta 1967 prislužila povabilo v člansko reprezentanco Jugoslavije. 

Biserka Komac je kot ena najvišjih igralk Olimpije igrala na poziciji centra. S svojo višino je nadzorovala prostor pod košem, z učinkovitim preprečevanjem podaj in vtekanj nasprotnih igralk je pomagala svoji ekipi. S svojo borbenostjo, zapiranjem prostora pod košem in skokom za vsako odbito žogo je bila za svoje nasprotnice nerešljiva uganka in tako nemalokrat vplivala na končni rezultat tekme.

Po uspešnem igranju za ekipo Olimpije, se je Biserka posvetila študiju in se vrnila v matični klub. v sezoni 1977/78 je svojimi prvoligaškimi in reprezentančnimi izkušnjami nesebično pomagala soigralkami ekipe Alpine iz Žiri in z njimi ponovno zaigrala v prvi zvezni ligi. 

Biserka na pripravah mladinske reprezentance
Olimpijina udarna moč – reprezentantke Biserka Komac z žogo, Metka Štoka Debevec (10) in Marjana Bremec (14)
Biserka v belem dresu.